VEKI - Versnelde Klimaatinvestering Industrie

Wat houdt VEKI in? 

Wanneer je als ondernemer uit de industrie plannen hebt voor een klimaatvriendelijke investering waarvan de terugverdientijd meer dan vijf jaar bedraagt, is er nu een subsidie waarvan je gebruik kunt maken om voor minimaal 30% van de (meer)kosten te worden gecompenseerd: de regeling Versnelde Klimaatinvestering Industrie (VEKI).  

Hoe werkt de VEKI?

De VEKI is een welkome tegemoetkoming van de overheid voor ondernemers die duurzaam willen investeren, maar de investeringsopdracht nog even bij zich houden. Bijvoorbeeld vanwege de huidige economisch onzekere tijden. De VEKI kan een stimulans zijn om de investering toch versneld uit te voeren. De aan te vragen subsidie is aanzienlijk.

Waarvoor biedt de VEKI subsidie?

  • energie-efficiëntie
  • recycling en hergebruik van afval
  • lokale infrastructuur
  • overige CO2-reducerende maatregelen
Minimale subsidie is € 125.000

Het minimale uit te keren subsidiebedrag is € 125.000 (het maximale € 15 miljoen). De subsidie wordt berekend over de meerkosten van de investering t.o.v. een minder milieuvriendelijk alternatief. In alle gevallen moeten het dus om flinke investeringen gaan.  

Inmiddels is er al voor € 5.090.872 subsidie toegekend en is er voor € 35.943.181 subsidie in behandeling. Dit wil zeggen dat er nog een budget van € 6.465.947 beschikbaar is. 

Wil jij meer weten over VEKI? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder in samenwerking met Vindsubsidies.nl.

 

Bron: Vindsubsidies.nl