Aantal fusies en overnames stijgt naar recordhoogte

Over de eerste 6 maanden van 2021 is het aantal fusies en overnames gestegen naar recordhoogte, aldus een gerenommeerd M&A (mergers & aquisitions) bureau. De groei bedroeg maar liefst 55 procent naar een aantal van 495 overnames of fusies. De kapitalisatie van deze overnames bedraagt zo’n 65 miljard. Een waardestijging van maar liefst 225%, wat laat zien dat de individuele overnamebedragen aanzienlijk in waarde zijn toegenomen.

Aantal fusies en overnames stijgt naar recordhoogte

De Nederlandse overnamemarkt staat niet op zich. Ook internationaal zijn meer overnamedeals gesloten. Wereldwijd is het aantal ‘deals’ toegenomen met 42% tot een kleine 12.000 deals. Volgens vele overname-experts heeft de coronapandemie voor een nieuwe opleving gezorgd. Daar waar heel even sprake was van een algemene aarzeling, werd al snel duidelijk waar nieuwe kansen lagen, en ontstond het inzicht dat overnames kunnen bijdragen om versneld in contact te komen van nieuwe technologieën, mensen en markten.

Loop je zelf wel eens rond met de gedachte om een bedrijf over te nemen of om een fusieonderzoek te doen? Neem dan contact op met je OOvB bedrijfsadviseur. Daar word je nooit slechter van. https://www.oovb.nl/contact