Apps verhogen gevoel van veiligheid voor patiënten

De technologie in de zorg is al jaren een punt van aandacht. Met de volledige vergoeding van een behandeling door een app wordt een nieuwe extra stap gezet. Het gaat om een hartritme app die als proef is ingezet door Maastricht UMC en zorgverzekeraar VGZ.

Apps verhogen gevoel van veiligheid voor patiënten

De app maakt het mogelijk dat cardiologen op afstand inzicht hebben in het hartritme van hun patiënten. Door inzicht te hebben kunnen diezelfde cardiologen op afstand de medicatie aanpassen. Wanneer de situatie ernstig is, gaan via de app de alarmbellen rinkelen, en kan de patiënt zich melden in het ziekenhuis. Door meting op afstand, en de mogelijkheid van eerdere medicatieaanpassing wordt veel onnodig ziekenhuis bezoek voorkomen. Dit is een winst voor de patiënt, voor het zorgpersoneel, en uiteindelijk dus ook voor de kosten.

Naar verwachting zullen in de komende tijd meer en meer apps worden ingezet voor monitoring. Een positieve invloed, omdat het gevoel van veiligheid van de patiënt enorm verhoogt, zo stellen betrokken personen vast.