Baas wil medewerker liever weer op kantoor

Uit een onlangs gehouden onderzoek bij een groot aantal leidinggevenden, blijkt dat ruim één derde van hen het ‘thuiswerken’ wil inperken. 

Baas wil medewerker liever weer op kantoor

Dat geldt zowel voor de verhouding thuiswerk en werk op kantoor, als voor bepaalde functies, waarbij het liever gewenst is dat die op kantoor wordt uitgevoerd. Vanwege het instructierecht mag een werkgever eisen dat een werknemer naar kantoor komt. Echter, als contractueel is afgesproken dat je enkele dagen per week thuiswerkt, dan kan dat niet gedwongen worden.

Ondertussen is er een nieuwe wet in de maak; ‘Werken waar je wil’. Als die wet van kracht is, dan wordt de werkgever in zijn positie verzwakt in zijn mogelijke eis om een medewerker op kantoor te verwachten. Vanuit HR kringen wordt overigens terughoudend gereageerd op de nieuwe trend bij leidinggevenden. Kennelijk neemt de behoefte aan controle weer toe.

Echter, er is nog altijd sprak van een groot aantal burn-outs. Daar helpt dwang en controle niet bij. Het advies is dan ook; vertrouw je medewerkers wat meer en spreek je zorgen uit als daar aanleiding voor is.