Bouw en infra bereiken akkoord over nieuwe CAO

Enkele weken voor de jaarwisseling stemden vakbonden na raadpleging van hun leden in met het eindbod dat werkgevers op 24 november deden voor de aanpassing van de cao. Hiermee is de nieuwe cao bouw en infra voor de periode van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024 bevestigd.

Bouw en infra bereiken akkoord over nieuwe CAO

Belangrijke punten uit de nieuwe cao omvatten twee loonsverhogingen gedurende de looptijd: op 1 januari 2024 3,5% plus 50 euro per maand structureel, en op 1 juli 2024 opnieuw 3,5% plus 50 euro per maand structureel.

Per 31 december 2024 wordt een nieuw functie- en loongebouw geïntroduceerd, waarbij bedrijven een jaar de tijd hebben om zich hierop voor te bereiden. Daarnaast wordt de functie van uitvoerder op 1 januari 2024 toegevoegd aan de Zwaarwerkregeling. 

De officiële cao-teksten worden momenteel ontwikkeld voor indiening bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor een Algemeen verbindend verklaring. Volgens George Raessens, voorzitter van de werkgeversdelegatie, reflecteert de historisch hoge loonverhoging het belang van een goede cao voor het aantrekken en behouden van personeel.