Werkgevers in bouw doen historisch hoog CAO bod

Op de laatste dag van de onderhandelingen, vrijdag 24 november 2023, hebben werkgevers in de cao Bouw & Infra een definitief voorstel gepresenteerd aan de werknemersorganisaties. Na zes dagen van onderhandelingen zijn de werkgevers teleurgesteld over de reactie van de werknemersorganisaties op het uitgebreide eindvoorstel. Omdat er geen mogelijkheid meer was om tot overeenstemming te komen, hebben de werkgevers dit definitieve voorstel gedaan.

Het is nu aan de vakorganisaties om dit voorstel met een neutraal of negatief advies voor te leggen aan hun achterban. De vakbondsleden zullen vervolgens stemmen om het voorstel al dan niet te accepteren.

George Raessens, voorzitter van de onderhandelingsdelegatie van de werkgevers, benadrukte: "Dit voorstel is, rekening houdend met de verwachte ontwikkelingen in de sector, absoluut het uiterste. Het omvat onder andere een historisch hoog loonvoorstel, gecombineerd met meerdere tegemoetkomingen op het gebied van regelingen voor uta-personeel. Met name dit laatste aspect was een belangrijk speerpunt voor de vakbonden."