Digitalisering levert veel op voor transporteurs

Het streven naar efficiënt transport via meerdere slimme mobiliteitstoepassingen staat centraal in het digitaliseringsproject van SmartwayZ.NL. Als regisseur van Connected Transport Corridors wil SmartwayZ.NL digitalisering in het wegvervoer opschalen.

De focus ligt op het verbinden van transportbedrijven, IT-leveranciers en de overheid, vooral gericht op de ontwikkeling van IT-koppelingen tussen verschillende apps. Het doel is om de verbondenheid van apps en data te verhogen, zodat meer transporteurs kunnen profiteren van digitale mogelijkheden.

SmartwayZ.NL moedigt IT-leveranciers aan om hoogwaardige koppelingen te ontwikkelen, waardoor chauffeurs realtime en uitgebreide informatie krijgen. Na certificering kunnen deze IT-bedrijven bijdragen aan Connected Transport. Het project biedt financiële steun aan IT-leveranciers via een subsidieregeling en compenseert transporteurs voor hun bijdrage aan optimale verbondenheid.

Het digitaliseringsproject bevindt zich op de drempel van certificering, en negen IT-bedrijven staan op het punt om deel te nemen aan Connected Transport. De subsidiepot dekt momenteel 1,000 van de beoogde 15,000 verbonden voertuigen, waardoor ruimte is voor ondernemers die willen bijdragen aan de digitale ontwikkeling van CTC.