Einde aan thuiswerkadvies. Wat nu?

Het thuiswerkadvies vervalt. Toch blijkt dat veel bedrijven, vooral ook zakelijke dienstverleners, niet massaal zullen eisen dat iedere medewerker ook daadwerkelijk naar kantoor komt. In de afgelopen periode is namelijk ontdekt dat het thuiswerken nog niet zo vervelend is. De veelbesproken definitie ‘hybride werken’ zal nu verder vorm krijgen. Waarbij medewerkers waarschijnlijk enkele dagen verplicht naar kantoor dienen te komen en enkele dagen, naar keuze, thuis kunnen werken.

Einde aan thuiswerkadvies. Wat nu?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het thuiswerken helemaal niet heeft geleid tot een verminderde arbeidsproductiviteit. Eerder het tegenovergestelde bleek waar. Met een ander risico overigens, de toegenomen kansen op een burn-out vanwege een schuldgevoel, als tussen het werk door een privé klusje werd gedaan. Opvallend is het dat een groot deel van de bedrijven ook hun kantoorinrichting rigoureus op de schop nemen. Het aantal werkplekken wordt veelal ingekrompen om meer ruimte te geven voor ontmoetingsplekken en plekken waar ongestoord geteamst kan worden.

Een organisatieadviesbureau presenteerde onlangs op nationale TV haar nieuwe kantoor waar zelfs een keuken was geïnstalleerd om het huiselijk gevoel te creëren.