HR professionals zien medewerkers bezwijken onder werkdruk

Uit een onderzoek van een grote IT dienstverlener blijkt dat HR-professionals zich grote zorgen maken over de werkdruk in hun bedrijf. Het onderzoek concludeert dat ruim 1 op de 3 HR professionals denkt dat medewerkers in hun bedrijf de huidige werkdruk niet meer aankunnen.

HR professionals zien medewerkers bezwijken onder werkdruk

Deze hoge werkdruk leidt niet alleen tot mentale en fysieke stress, maar het leidt ook tot een stagnerende en haperende productiviteit. Volgens de HR-functionarissen is een deel van de oplossing te vinden in het automatiseren van repetitieve handelingen. Ook zou het kunnen helpen als werknemers meer vrijheid krijgen om hun werk te kunnen doen op momenten dat het beter uitkomt. Dus niet perse tussen 9 en 5. De onderzoekers wijzen ook op de reputatie van de werkgever. Juist nu er sprake is van ernstige tekorten op de arbeidsmarkt, is het verstandig om een verschil te willen maken door goede en onderscheidende arbeidsvoorwaarden.

Een werkgeversimago wordt positief beïnvloedt als er een acceptabele werkdruk is, gekoppeld aan flexibele werktijden en een gezonde werk-privé balans. En, hoe beter deze voor elkaar is, hoe langer een werknemer in dienst wil blijven.