Meer mensen stappen over naar andere zorgverzekeraar

De vergelijkingssite Zorgkiezer meldt een stijging van 10 procent in het aantal mensen dat overstapt van zorgverzekering in vergelijking met vorig jaar. Deze toename wordt toegeschreven aan een gemiddelde premiestijging van 9 euro per maand op de basisverzekering, waardoor mensen actief op zoek gaan naar de meest kosteneffectieve opties.

Hoewel Zorgkiezer aangeeft dat het aantal overstappers tot aan kerst minder was dan vorig jaar, is het sindsdien duidelijk drukker geworden. Dit wordt toegeschreven aan de langdurige onduidelijkheid over welke contracten zorgverzekeraars al dan niet met ziekenhuizen hadden afgesloten.

Vorig jaar koos een recordaantal van ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders (8,2 procent) voor een andere zorgverzekering. Zorgkiezer verwacht dat dit aantal dit jaar minstens geëvenaard zal worden. Peter Ruys, de directeur van ZorgKiezer.nl, benadrukt de huidige topdrukte, die dit jaar extra wordt aangewakkerd door de aanzienlijke premiestijging.

Veel mensen zoeken actief naar manieren om te besparen op hun zorgverzekering, waarbij verschillen van 15 euro per maand niet ongewoon zijn.