MKB-Nederland en VNO-NCW willen met regering aan tafel om te praten over plan met perspectief

De hoge besmettingen en druk op de Intensive Care afdeling hebben ertoe geleid dat de regering opnieuw heeft gekozen voor een gedeeltelijke lockdown. Dankzij inzet van de ondernemersorganisaties heeft het kabinet tegelijkertijd compensatie beschikbaar gesteld.

MKB-Nederland en VNO-NCW willen met regering aan tafel om te praten over plan met perspectief

Toch is het, volgens de belangenbehartigers, van belang dat er een plan komt dat niet alleen perspectief biedt, maar ook voorkomt dat in een volgende keer de maatschappij opnieuw op slot moet. Ze zijn ervan overtuigd dat het ook helpt om draagvlak te houden. Want, zoals zij zeggen, het is moeilijk uit te leggen dat het sluiten van ‘niet essentiële’ winkels om 17 uur, bijdraagt aan lagere besmettingen. Want, zal het vooral niet leiden tot andere bezoektijden?, is de vraag.

In ieder geval zijn de ondernemersverenigingen blij met de toegezegde compensatieregeling. Ondernemers hebben nu de zekerheid dat ze voor dit kwartaal op dezelfde steunpakketten kunnen rekenen als in de eerdere kwartalen; 100% TVL, 85% NOW en uitstel van belastingen.