Ondernemers ongerust over politieke onrust in Den Haag

Ondanks het feit dat de verkiezingsuitslag, enkele weken geleden, duidelijke taal sprak, lijkt de formatie van een nieuw kabinet nog niet zo vanzelfsprekend. De uitgelekte notities, tijdens de gesprekken met de verkenners, zijn er de oorzaak van. De suggesties van Mark Rutte rond de positie van ‘lastig’ kamerlid Pieter Omtzigt, zijn een ideale stok, zo het lijkt, om in te slaan op de schijnbaar onaantastbare macht van Mark Rutte.

Tijdens dit politieke gekonkel lijkt het alsof de ogen van het parlement alleen maar naar binnen gericht zijn. Terwijl er nog altijd sprake is van een ernstige lockdown die voor ondernemend Nederland ernstiger is dan het illustere machtsspel dat in Den Haag aan de gang is. Ondernemend Nederland (ONL) voorman Hans Biesheuvel dringt erop aan dat het demissionaire kabinet vooral zicht moet houden voor de werkelijkheid in het land. Een ‘herstelplan’, zoals ook Rutte heeft aangekondigd in de verkiezingen, zou de volledige aandacht dienen te krijgen.

Volgens ONL is het van essentieel belang om te komen met een plan waarin duidelijk wordt wanneer bedrijven weer verder open mogen. Ook is het van belang om verbeteringen door te voeren in het vaccinatiebeleid, zo vindt ONL.

De voortdurende onzekerheid is ondraaglijk voor ondernemers die zich alleen maar verder in de schulden steken. Dat vraagt om duidelijkheid, zo is de stelling van ONL.

Op het moment dat de politiek laat zien dat ze alleen maar met elkaar bezig zijn, leidt dat niet bij vertrouwen bij ondernemers. Zijn oproep is dan ook; stop daarmee en ga aan de slag met een herstelplan.