Subsidienieuws - MIT haalbaarheidsstudie

Subsidieregeling MIT Haalbaarheidsstudie aangekondigd

De ongekend populaire subsidieregeling MIT Haalbaarheidsstudie is alweer aangekondigd. De jaarlijkse aanvraagronde voor de populaire innovatieregeling opent weer op 7 april.

De subsidieregeling Mkb-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) kan al interessant zijn in de ideefase van een innovatie! Met de laagdrempelige regeling kan een MKB-bedrijf een subsidie van max. € 20.000,- ontvangen op de uitvoering van een haalbaarheidsstudie naar de technische en economische haalbaarheid van een voorgenomen ontwikkeling

Een haalbaarheidsproject brengt de technische en economische risico’s in kaart van een voorgenomen innovatieproject. Bij een haalbaarheidsstudie moet je denken aan literatuuronderzoek, octrooionderzoek, inventarisatie van beschikbare technologieën en potentiële partners, marktverkenning en concurrentieanalyse.

De subsidie bedroeg in 2019 40% van de projectkosten tot maximaal € 20.000,-. De verwachting is dat in 2020 hetzelfde stramien wordt gehanteerd. Aanvragen zullen op basis van ‘first come, first serve’ worden behandeld. Het is daarom van groot belang om gelijk op 7 april in te dienen. Na 7 april is het subsidiegeld hoogstwaarschijnlijk al vergeven. Bereid de aanvraag dus tijdig voor!

Meer subsidie nieuws