Talenten verdwijnen naar de grote bedrijven

Als er een tak van sport is waar de arbeidskrapte merkbare gevolgen heeft, dan is het wel de IT sector. Volgens detacheerder Yacht, is er op dit moment voor elke werkzoekende een viertal vacatures beschikbaar. En het lijkt er niet op dat deze krapte op korte termijn minder wordt.

Talenten verdwijnen naar de grote bedrijven

Het gevolg is dat IT dienstverleners allerlei ‘benefits’ bedenken om jonge talentvolle medewerkers binnen te halen en goede medewerkers te binden. Een aantrekkelijk salaris, auto van de zaak, een laptop, de 13e maand, een extra bonus, een opleidingsplan, bemiddeling bij het zoeken naar een huis…. Noem maar op. Wat je tevens ziet is dat de grotere consultancy bedrijven in staat zijn om meer te doen en meer te bieden dan de kleinere MKB dienstverleners. Het gevolg is dus dat de talentvolle medewerkers allemaal worden weggekaapt en dat de minder talentvolle terecht komen bij de kleinere organisaties.

Het betekent dus ook dat de kwaliteit bij de grotere organisaties sterker doorontwikkeld dan bij de kleinere organisaties. Kleinere dienstverleners worden daardoor genoodzaakt om creatief te zijn met hun medewerkers. Expertise opbouwen in een specifiek segment behoort tot de mogelijkheid, maar ook het opzetten van winstdelingsprogramma’s kan een oplossing bieden.