Uitstel betaling belasting? Regel het op tijd

Voor ongeveer 60.000 ondernemers is het op dit moment niet mogelijk om aan de reeds uitgestelde belastingverplichting te voldoen. Voor hen biedt een nieuwe uitstel enige ademruimte. De belastingdienst adviseert deze ondernemers om het bijzondere uitstel te verlengen. “Omdat het de manier is om een beroep te kunnen doen op de huidige aflossingsregeling van 36 maanden”, aldus de belastingdienst.

Uitstel betaling belasting? Regel het op tijd

Het is belangrijk om het bijzondere uitstel voor 1 juli a.s. aan te vragen, dan wel te verlengen. “Als je als ondernemer het uitstel niet verlengt, kom je ook niet in aanmerking voor de geldende betalingsregeling”, benadrukt een woordvoerder van de belastingdienst.

In geval van verleend uitstel, dienen ondernemers te starten met aflossen per 1 oktober a.s. Aflossing vindt plaats in maximaal 36 maanden. De belastingdienst rekent een rente van 0,01% voor het lopende jaar.

In totaal hebben zo’n 250.000 ondernemers gebruik gemaakt van de uitstelregeling bij de belastingdienst. Het gaat om een bedrag van zo’n 16 miljard euro.

Heb je nog vragen over het eventuele uitstel van je belastingbetalingen? Vraag ernaar bij je OOvB bedrijfsadviseur, voor contact klik hier.