Een friendly reminder:Je moet binnenkort de achterstanden bij de fiscus gaan aflossen. En nu?

De experts van onze OOvB Financieringsdesk hebben in augustus een blog geschreven over het aflossen van de achterstanden bij de fiscus. Binnenkort is het dan zover en zal er afgelost moeten gaan worden bij de belastingdienst. Maar ook de banken zijn inmiddels weer begonnen met de incasso van de aflossingen.

Zoals we enkele maanden geleden al hadden aangekondigd, moeten binnenkort veel ondernemers hun opgelopen achterstanden bij de fiscus gaan aflossen. Dat kan in termijnen, maar legt toch extra beslag op de liquiditeiten.

Naast vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting betreft het ook veelal BTW. Tevens kan het zijn dat er nog afspraken zijn gemaakt, zoals tijdelijke huuropschorting, afspraken met leveranciers, pensioenfondsen, leasemaatschappijen etc.

Banken geven niet zomaar tweede betaalpauze

In het begin van de coronacrisis kwamen de banken met een regeling voor alle klanten die daar behoefte aan hadden. Bedrijven konden eenvoudig een betaalpauze van zes maanden aanvragen op hun kredieten.

Maar zoals we in de zomer al aankondigden, zijn de banken inmiddels weer begonnen met de incasso van de aflossingen.

De banken kunnen een oplossing zijn van een (toekomstig) liquiditeitsprobleem.

Vandaar deze friendly reminder: Ga het gesprek aan met jouw bank, maar zorg dat je goed voorbereid bent! Zo’n financieringsaanvraag vraagt om een gedegen analyse en een goede presentatie van jouw businessmodel. Een goede liquiditeitsprognose is hierbij van wezenlijk belang, omdat je dan goed inzichtelijk krijgt hoe jouw liquiditeiten zich het komende jaar ontwikkelen. Voor financieringen in het kader van Corona staat de overheid in de meeste gevallen garant, zodat het risico voor de banken zeer beperkt is.

Om alles goed inzichtelijk te krijgen en te onderbouwen, is tijd nodig en de benodigde expertise.

De OOvB Financieringsdesk helpt je daarbij. Neem contact met ons op.