Horecaprotest leidt tot tweedeling binnen horecabranche

De aangekondigde protest-opening van terrassen door actievoerende horecaondernemers, kan niet rekenen op veel enthousiasme vanuit een groep restauranthouders. 

Vooral de sterrenrestaurants zetten zich af tegen de aangekondigde protest-opening. Hoewel er begrip is voor de wanhoop die kennelijk leidt tot dit soort acties, vindt de groep van restauranthouders dat het negeren van regels en het overtreden van wetten, niet past. Zelfs wanneer emoties hoog oplopen, rechtvaardigt dat niet om de wet te negeren, zo wordt gezegd. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het dan ook vooral de groep van caféhouders is die het hardst getroffen is.

Hoewel de openstelling van de terrassen, afgelopen zomer, veel heeft goedgemaakt, zijn het de kleinere cafés met beperkte terrassen die al een jaar lang nauwelijks omzet hebben. De wanhoop en boosheid bij deze groep van horeca-ondernemers is dan ook heviger en luider.

Horeca Nederland doet niettemin haar uiterste best om de nood van haar aangesloten ondernemers over te brengen bij de Nederlandse regering.