Pensioenfonds Horeca & Catering geven extra tijd voor betaling

De coronacrisis heeft een duidelijke intrede gedaan in Nederland. De ondernemers hebben het erg moeilijk om nog positief ingesteld te blijven. De sectoren horeca en catering krijgen het bijzonder moeilijk. Door annuleringen en verplicht opgelegde sluitingen voor bepaalde tijd valt voor velen de omzet weg, terwijl de kosten geheel of gedeeltelijk doorlopen.

Werkgevers krijgen 30 dagen extra tijd om hun pensioenpremie te betalen

De overheid helpt hen waar het kan. Het pensioenfonds Horeca & Catering ondersteunen de ondernemers door de werkgevers 30 dagen extra tijd te geven om de pensioenpremies te betalen. Het pensioenfonds begrijpt dat het betalen van de pensioenpremie nu extra moeilijk kan zijn. Let wel. Het betreft een eenmalige uitstel van betaling.

Wat betekent dit voor de betaaldata?

Voor werkgevers die betalen met een automatische incasso is de eerstvolgende incasso op 30 april 2020 in plaats van 31 maart. Het pensioenfonds informeert de werkgevers ruim op tijd hoe het incassoschema ingevuld gaat worden, om dubbele incasso's zoveel mogelijk te vermijden.

Voor de werkgevers die handmatig betalen of met een automatische overboeking geldt dat hun nieuwe nota voor 1 mei 2020 betaald moet zijn in plaats van voor 1 april.

Wil je meer informatie over het laatste (corona)nieuws van het pensioenfonds Horeca en Catering? Klik dan hier.