Juridisch advies

Als ondernemer wordt u vrijwel dagelijks geconfronteerd met vaak complexe wet- en regelgeving. Het is dan ook goed te weten dat u ook voor uw juridische zaken kunt vertrouwen op OOvB adviseurs en accountants. Onze juristen beschikken over uitgebreide kennis en ervaring op de belangrijkste juridische terreinen die voor het midden- en kleinbedrijf van belang zijn, zoals arbeidsrecht, ondernemingsrecht en contractenrecht.

Bovendien werken onze juristen altijd intensief samen met de accountants, belastingadviseurs en bedrijfsadviseurs die bekend zijn met uw onderneming. En het is juist deze samenwerking die altijd een helder advies op maat garandeert.

Onze juridische disciplines?

Arbeidsrecht
Een goed personeelsbeleid kenmerkt een gezonde organisatie. Onze juristen adviseren u van begin tot eind in de arbeidsrelaties met uw personeel. U kunt hierbij denken aan het opstellen of controleren van arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden, de begeleiding bij arbeidsgeschillen en ontslagzaken bij de kantonrechter of het UWV.

Ondernemingsrecht
Of u nu onderneemt in een eenmanszaak, VOF of BV, u dient zich te allen tijde aan bepaalde spelregels te houden. Onze juristen adviseren u over alle juridische aangelegenheden die u bij het ondernemen tegenkomt. U kunt hierbij denken aan de keuze van een rechtsvorm, herstructurering, fusies en overnames, jaarrekeningenrecht, de positie van de directeur-grootaandeelhouder, geschillen, insolventie en (bestuurders)aansprakelijkheid.

Contractenrecht
Als ondernemer sluit u dagelijks contracten voor de levering van producten en diensten, koopcontracten en huurovereenkomsten. Vervelende verrassingen door een slecht of onvolledig contract zijn dan niet wenselijk. Daarom is het verstandig onze juristen in te schakelen bij het opstellen van uw contracten. Of het nu gaat om de ‘algemene voorwaarden’, een samenwerkingsovereenkomst of een koop- en verkoopovereenkomst, onze juristen weten raad.

Juridische scan

Iedere ondernemer krijgt in zijn bedrijfsvoering te maken met juridische onderwerpen. Enkele vragen waar iedere ondernemer mee te maken krijgt:

- Kan ik een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd nog een keer verlengen?
- Wie mag de onderneming (rechtsgeldig) vertegenwoordigen?
- Zijn de contracten en algemene voorwaarden nog up to date?
- Hoe voorkom ik aansprakelijkheidsrisico’s?
- Hoe incasseer ik openstaande facturen?

Een organisatie waarbinnen ook rekening wordt gehouden met juridische aspecten kan een onderneming nog succesvoller maken en onnodige problemen en discussies achteraf voorkomen.

Daarom biedt OOvB een juridische scan aan voor ondernemers tegen een vast tarief. Tijdens een gesprek met één van onze juristen worden direct de aandachtspunten voor uw onderneming in kaart gebracht.

Vraag naar de mogelijkheden!